Semena-bylinky.cz Semena-bylinky.cz
ÚVOD KATALOG NOVINKY SLEVY SKLADEM AKTUALITY OBCHODNÍ PODMÍNKY KONTAKTY ODKAZY
HL. TEXT
VÝROBCE
ROZMĚR
VARIANTA
Petra Máchová
Adresa
Veleslavínská 2/28
Praha 6
16200
ČR
74860551
nejsme plátci DPH
Telefon 775949911
. .

RECEPT - DOMÁCÍ BYLINKOVÁ SŮL

. . .

Bylinky nechejte předem uschnout!

Nejlepšího výsledku dosáhnete se sušenými bylinkami. Je důležité uchovat voňavé květy, listy a stonky. Nejjednodušší způsob je sušit je zavěšené ve shlucích.

Pokud se používají čerstvé bylinky, je vhodné bylinky jemně sušit na plechu při teplotě asi 40 - 50 ° C. Zajistěte, aby bylinky již neobsahovaly zbytkovou vlhkost a aby se daly dobře rozdrobit. Bylinky rozdrťte v hmoždíři nebo je rozdrťte v mlýnku. Vložte sůl do velké mísy a do soli postupně vmíchejte mleté ​​bylinky. Nejlepší je plnit bylinkovou sůl do malých nebo středně velkých zavařovacích nádob.

Jako základní vodítko se doporučuje poměr 80% soli k 20% bylin a koření.

TIP: Zamíchejte několik květů, pak sůl nejen dobře chutná, ale také pěkně vypadá. Poté vložte malou skleničku se šroubovacím uzávěrem - a dárek z kuchyně je připraven.

 

BYLINNÁ SŮL UNIVERZÁLNÍ

Ingredience na 100 g soli

80g soli

4g majoránky

2g libečku

6g pažitky

4g bazalky

2g petrželky

1g kerblíku

1g tymiánu

Použít můžete také naší směs vonných bylin. Semena najdete ZDE.

 

STŘEDOMOŘSKÁ BYLINNÁ SŮL

Ingredience na 100 g soli

80g soli

6g oregána

6g bazalky

4g rozmarýn

3g šalvěje

1g levandule

 

.
zaregistrujte se
LOGIN
HESLO
trvalé přihlášení
zapomněli jste heslo ?
KOŠÍK JE PRÁZDNÝ